dimarts, 18 de novembre del 2008

La memòria

Ens ha eixit un dia plagat de notícies dolentes, i de més dolentes encara, sobre la qüestió de la "memòria històrica". A hores d'ara, ja és de domini públic que el jutge Garzón a tornat a deixar la feina a meitat fer: s'inhibeix de la causa en què investigava les desaparicions del franquisme i la remet als jutjats territorials (encara, audiències provincials) en haver declarat extingida la responsabilitat penal de Francisco Franco.  Algú que practicara la demagògia diria que Garzón únicament aconsegueix completar aquelles causes que tenen a veure amb la il.legalitzarció  de formacions polítiques amb seu social a Euskalerria. Els més tèbis diuen que ha estat cosa de la pressió política. El Govern espanyol ha callat.


Però, el que realment us volia fer saber és el dia i hora d'emissió del documental que emet TV3 (novament, la televisió pública de Catalunya) sobre les "experiències que han dut i duen a terme diversos països per assumir el seu passat" i com això "pot ajudar a fer entendre que allà on s’han promogut polítiques de gestió de la memòria, aquestes sempre han suscitat debat i controvèrsia.

El que dèiem: a TV3, el proper dijous 20 de novembre, a les 22.50, Topografia de la memòria, un documental dirigit per M. Dolors Genovès.

Vegeu (per cortesia de El País) l'auto del jutge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada